Kurssimateriaalit

Robolukion pilottikursseilla keväällä 2016 ja ensimmäisillä itsenäisesti järjestetyillä kursseilla syksyllä 2016 on käytetty kurssimateriaaleina Mehackitin "johdatus elektroniikkaan ja ohjelmointiin" -kurssin materiaaleja. Kurssimateriaalit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia, mutta vaativat kirjautumisen.Kurssilla edetään tekemällä eri lukuihin liittyviä harjoitustöitä sekä lukemalla ohjeistuksia ja katsomalla opastevideoita. Kurssin alkuvaiheessa kurssilaiset etenevät tekemällä keskenään samoja harjoitustöitä, mutta perusteiden jälkeen opiskelijat pääsevät tekemään pareittain itse suunnittelemansa projektityön. Kurssimateriaaleista löytyy myös valmiita ohjeita erilaisiin projektitöihin.

Robolukion pilottikurssi käynnissä Martinlaakson lukiossa keväällä 2016
Kursseja varten on hankittu materiaaleja, jotka kustantavat noin 70e/paketti (alv 0). Opiskelijat harjoittelevat kursseilla Arduinoilla pääsääntöisesti parin kanssa, joten materiaalien hinnaksi tulee noin 35e/opiskelija. Muita mahdollisesti hankittavia materiaaleja on kuorintapihdit johtimille, rasiat Arduinoille sekä muita kursseilla mahdollisesti tarvittavia elektronisia komponentteja. Alla kuvaus yhden Arduino-paketin sisällöstä.

Kurssien alkuvalmisteluihin kuuluu myös varmistaa, että opiskelijoilla on kursseilla käytössään tietokoneet, joille on mahdollista ladata Arduino IDE-ohjelma ja tämän lisäosa ArduBlock. Monilla opiskelijoilla on kursseilla käytössään oma tietokone, jolloin ohjelmien lataaminen voidaan tehdä ensimmäisellä oppitunnilla. Lukion omille koneille ohjelmat voi ladata ainoastaan opettaja, jolla on admin-oikeudet, ja tämä tulee siis huomioida, jos lukioiden omia koneita on käytössä. Koneita olisi hyvä olla minimissään yksi per pari. Kurssimateriaaleja ja muuta tiedonhakua varten olennainen seikka on myös se, että tilassa on pääsy verkkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti