27.11.2015

Arduinoja, legorobotteja ja ohjelmointia työpajassa

Robolukiossa tapahtuu taas! Järjestimme Robottiviikon yhteydessä kaksi työpajaa, joista ensimmäisessä pääsimme tutustumaan LEGO-education robottisarjoihin. Legon sarjoja on tähän mennessä käytetty Suomessa lähinnä perusopetuksen puolella. Perusideanamme on ollut, että legot voisivat toimia lähtöstarttina omilla robotiikkakursseillamme. Pohdittavaksemme jäi kuitenkin se, kuinka hyvin legot soveltuvat juuri lukio-opetukseen, onko järkevää satsata melko kalliiseen sarjaan ja mitä lisäarvoa legot toisivat kursseillemme.

Päivän toisessa työpajassa pääsimme kokeilemaan robottien kokoamista ja ohjelmointia sekä ideoimaan yhteistyökuvioita. Mehackitin vetämä työpaja oli tehokas, ja saimmekin 1,5 tunnin aikana testailtua ja kokeiltua mukavasti erilaisia juttuja.

3D-tulostettu menopeli huristeli työpajan päätteeksi lattialla ja väisteli tielleen tulleita esteitä.
Mehackitin Hilla ohjeisti ja opettajat kokeilivat perässä. Välillä työryhmäläiset ottivat ohjat omiin käsiinsä ja lähtivät esimerkiksi testailemaan, miten masiinaan saisi ohjelmoitua mahdollisimman ärsyttävän äänen. Hyvää esimakua omista robokursseistamme?
Tevellan Tommi näytti, miten Lego-robotilla voi mitata esimerkiksi putoamiskiihtyvyyttä.
Ohjelmoitava EV3-palikka eli ”robotin aivot” sekä
EV3-ultraäänianturi eli ”robotin silmät”.
Siellä ne on kytkettyinä.
Helppoa kuin heinänteko!
Lumon lukion robottiaiheisia töitä oli näytillä Airo Islandilla.


Zora-robotti oli nähtävillä Robottiviikoilla "Terveydenhoito ja robotiikka" -teemapäivänä. Zora on noin 60 cm pitkä humanoidirobotti, jonka voi bongata esimerkiksi kouluista, palvelutaloista tai sairaaloista. Lue lisää Zorasta täältä.

Näillä eväin taas eteenpäin. Pian pitäisi saapua myös Arduinot työryhmäläisten testailtaviksi, joten puuhat sen kuin jatkuvat!

Teija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti